VRP-Klimaat

Single split airco voor thuis

×

365 dagen prettig binnenklimaat in Barneveld

Wilt u er dit jaar comfortabel bijzitten tijdens een hittegolf in Barneveld? Met een single split airco kunt u gericht een ruimte in uw huis koelen. Zo bepaalt u zelf wat de temperatuur in huis is! In dit blog vertelt VRP Klimaat u alles over de voordelen van een single split airco voor thuis.

Wat is een single split airco?

Met een een single split airco kunt u een ruimte in uw huis zowel koelen als verwarmen. De werking van een airco lijkt wel wat op die van een koelkast. Want ook een airco onttrekt warmte uit een ruimte en voert die af naar buiten. Hiervoor heeft een airco een binnen- en een buitenunit die zijn verbonden met leidingen. De warmte wordt getransporteerd met koelvloeistof. Van binnen naar buiten, of juist andersom als u wilt verwarmen.

Vergeet lapmiddelen zoals lawaaierige ventilatoren. Een split airco is stil en de enige manier om de temperatuur die u wenst te bereiken en te behouden. Bovendien kunt u ramen en deuren gesloten houden waardoor er geen nieuwe warmte (of kou) het huis in komt.

Energiezuinig koelen en verwarmen

Met een single split airco voor thuis koelt of verwarmt u één kamer. Misschien denkt u wat jammer van de rest van het huis, maar dit heeft ook voordelen. Want op deze manier kunt u gericht koelen en verwarmen waar u dat nodig heeft. Zo bespaart u energie en dus geld.

Een single split airco voor thuis laat u dus plaatsen in de ruimte die koeling nodig heeft. Zoals in de slaapkamer voor een goede nachtrust tijdens warme dagen, de woonkamer omdat u daar het grootste deel van u tijd doorbrengt of het thuiskantoor, zodat u prettig kunt thuiswerken.

Voordelen single split airco’s

  • Ramen en deuren kunnen gesloten blijven
  • Alleen koelen waar het nodig is
  • Kan ook verwarmen

Welk vermogen heeft u nodig?

Split airco’s voor thuis zijn er met verschillende koelvermogens, dit wordt uitgedrukt in kW of BTU. Het is erg belangrijk dat u er één kiest met het juiste koelvermogen. Te weinig vermogen en u krijgt de kamer niet gekoeld. Een veilige marge is aan te raden, maar te veel overcapaciteit is onnodig duur. Onze specialisten kunnen de benodigde capaciteit nauwkeurig voor u berekenen op basis van de inhoud van de te koelen ruimte en de isolatiewaarde.

Airco installatie laten plaatsen in Barneveld

Wilt u een split airco in Barneveld laten plaatsen? Dat kan gewoon vanaf de bank! Want in onze webshop vindt u met gemak een single split airco voor thuis. Ook voor het onderhoud kunt u bij ons terecht. Vragen over onze producten of diensten? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-18186039 of per mail via info@vrpklimaat.nl. VRP Klimaat – altijd de juiste oplossing.

Vraag offerte aan

Offerte aanvragen