VRP-Klimaat

Welke airco verwarmt het beste?

×
Ga terug naar het overzicht

Kiezen voor single split of multi split airco

De meeste mensen denken bij een airconditioning waarschijnlijk aan het afkoelen van een ruimte. Maar dat is allang niet meer het geval. Met vrijwel alle airco’s kunt u uw woning of vertrekken zowel koelen als verwarmen. Zo kunt u met één toestel de temperatuur in huis of op kantoor makkelijk regelen. De vraag is nu echter: welke airco verwarmt het beste? Dat hangt helemaal af van of u één ruimte of meerdere ruimtes wilt verwarmen.

Verwarmen met de airco

Een aircotoestel dat zowel kan koelen als verwarmen wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Dit apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. Om te koelen wordt warmte aan de binnenlucht onttrokken en via de buitenunit afgevoerd. Om te verwarmen trekt de buitenunit de warmte van de buitenlucht aan en vervoert deze warmte naar de binnenunit, die de warmte in de kamer verspreidt. Ook bij koude buitentemperaturen is het mogelijk om het binnen aangenaam warm te maken. Net als bij een multi split airco is het bij lucht-lucht warmtepompen mogelijk om meerdere binnenunits te koppelen aan één buitenunit. Zo kunt u een hele woning voor een comfortabele temperatuur zorgen.

Verwarmen in één of in meerdere ruimtes?

Als u één ruimte wilt verwarmen kunt u het beste kiezen voor een single split airco. Deze bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Dit is ideaal voor het koelen en verwarmen van één ruimte in uw woning. Dit is het meest gekozen systeem door particulieren. De meeste bedrijven kiezen voor een multi-split airco. Deze bestaat uit een buitenunit met meerdere binnenunits. Hiermee kunt u meerdere ruimtes in uw woning of bedrijf los van elkaar laten koelen en verwarmen.

De temperatuur is hierbij ook onafhankelijk van elkaar te regelen. De vraag ‘welke airco verwarmt het beste?’ is uitsluitend te beantwoorden met: dat hangt van uw situatie, wensen en budget af. Het merk, het vermogen, het aantal units en de uitvoering (wand-, vloer- of plafondmodel of ingebouwde airco) bepaalt welke airco het meest geschikt is voor wat uw wensen zijn. U kunt bij ons altijd terecht voor tekst en uitleg de beste airco voor u.

Contact opnemen

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie. Of bel naar 026-3510949. U kunt ook mailen via info@vrpklimaat.nl. Met de hulp van VRP Klimaat zorgt u voor het perfecte binnenklimaat bij u thuis of op het werk.

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen