VRP-Klimaat

8 tips om te besparen op gas

×
Ga terug naar het overzicht

Gas is een van de meest gebruikte energiebronnen voor verwarming, koken en warm water in veel huishoudens. Als je op zoek bent naar manieren om je energierekening te verlagen en tegelijkertijd milieuvriendelijker te worden, overweeg dan deze acht handige tips om te besparen op gasverbruik.

1. Zet de thermostaat lager

Verminder de temperatuur in je huis een paar graden in de winter. Elke graad lager kan aanzienlijk besparen op gasverbruik.

2. Isoleer je huis

Verbeter de isolatie van je huis door kieren en scheuren te dichten en ervoor te zorgen dat je woning goed geïsoleerd is. Dit houdt de warmte binnen en vermindert de behoefte aan verwarming.

3. Onderhoud je verwarmingssysteem

Zorg ervoor dat je verwarmingssysteem regelmatig wordt onderhouden. Een schone en goed afgestelde verwarming werkt efficiënter.

4. Gebruik een programmeerbare thermostaat

Programmeerbare thermostaten stellen je in staat om de temperatuur automatisch aan te passen op basis van je dagelijkse routine. Dit voorkomt onnodig gasverbruik wanneer je niet thuis bent.

5. Draag warme kleding binnenshuis

Kleed je warmer aan binnenshuis in plaats van de verwarming op te schroeven. Het dragen van truien en warme sokken kan een merkbaar verschil maken.

6. Kook efficiënt

Koken op gas is gebruikelijk, maar je kunt de warmte efficiënter benutten door potten en pannen met deksels te gebruiken en het gebruik van de oven te minimaliseren.

7. Isoleer je warmwatertank

Het isoleren van je warmwatertank met een isolatiehoes kan warmteverlies verminderen, waardoor je minder gas hoeft te gebruiken om water op te warmen.

8. Vervang oude apparaten

Als je oude gasgestookte apparaten hebt, overweeg dan om ze te vervangen door energiezuinigere modellen. Moderne toestellen zijn vaak veel efficiënter in hun energieverbruik. VRP kan je adviseren over de selectie van energiezuinige apparatuur.

Start met verduurzamen

Besparen op gasverbruik is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door bewust om te gaan met je gasgebruik kun je bijdragen aan een duurzamere toekomst. VRP staat klaar om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen, zoals het vervangen van je gasketel door een warmtepomp of airco installatie, waarmee je niet alleen geld bespaart, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet.

Advies nodig? Neem contact op!

Probeer deze tips in je dagelijkse leven te integreren en zie hoe je gasrekening daalt terwijl je het comfort in huis behoudt. Of kijk bijvoorbeeld eens naar alternatieven van verwarmen op gas. Zo kun je door te verwarmen met een airco al een hoop besparen ten opzichte van gas. Neem contact op met VRP voor specifiek advies en oplossingen op maat voor jouw situatie.

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen