VRP-Klimaat

Hoe zorgt u voor het ideale binnenklimaat?

×
Ga terug naar het overzicht

Het ideale binnenklimaat creëren

Een prettig binnenklimaat wil iedereen, of u nu thuis bent, op het werk, in de winter of zomer. En daarbij een aangenaam binnenklimaat is meer dan alleen een comfortabele temperatuur. Het gaat daarnaast ook om gezonde, schone en frisse lucht. Hiermee zorgt u voor minder irritaties aan de ogen of luchtwegen, meer energie, minder last van allergieën en een algehele verbetering van het woon- en werkcomfort. Wilt u weten hoe u zelf kunt zorgen voor het ideale binnenklimaat? Lees dan snel verder!

De ideale temperatuur

Een aangename temperatuur in huis is het begin van een prettig binnenklimaat. Natuurlijk kan het per persoon verschillen wat een comfortabele temperatuur is. Wij zetten per woonruimte op een rij wat een prettige gevoelstemperatuur is voor de meeste mensen:

  • Woonkamer: 20 tot 24 graden
  • Slaapkamer: 16 tot 18 graden
  • Badkamer: 24 graden

Luchtvochtigheid

Bij een prettig klimaat is de lucht niet te vochtig en niet te droog. Een te droge lucht kan namelijk klachten zoals hoesten en keelpijn veroorzaken. Met te vochtige lucht kan het binnen dan weer te warm en klam aanvoelen, wat ook niet prettig is. Bij een gezond binnenklimaat ligt de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%.

Voldoende frisse lucht

Verder is het belangrijk om te zorgen dat er genoeg schone lucht in huis komt. U kunt hiervoor de ramen en deuren tegen elkaar openzetten. Zo stroomt er frisse lucht van buiten naar binnen. Het nadeel is wel dat het hierdoor flink kan gaan tochten in huis. Zodra u de ramen en deuren weer sluit, stopt de toevoer van frisse lucht. Voor een optimaal binnenklimaat zorgt u dat de lucht 24 uur per dag geventileerd wordt.

Het ideale binnenklimaat dankzij airconditioning

Met airconditioning van VRP Klimaat zorgt u heel eenvoudig voor het ideale binnenklimaat. Met een airco kunt u de temperatuur regelen; u kunt ruimtes koelen of juist verwarmen. Daarnaast zorgt u met een airco voor de toevoer van frisse lucht, zonder dat u continu de ramen open hoeft te zetten. En de lucht in huis wordt ook nog eens gefilterd, waardoor stof en vuil uit de lucht gehaald worden. Met een airco van VRP Klimaat zorgt u dus heel eenvoudig voor schone frisse lucht en een aangename temperatuur.

Contact

Gebruik ons contactformulier voor meer informatie. Of bel naar 026-3510949. U kunt ook mailen via info@vrpklimaat.nl. Met de hulp van VRP Klimaat zorgt u voor het perfecte binnenklimaat bij u thuis of op het werk.

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen