Welke soort airco kiezen?

×
Ga terug naar het overzicht

De zomers worden steeds warmer. Het is dus zeker geen overbodige luxe om een airco thuis te hebben. Maar een airco voor een privé woning dient aan andere eisen te voldoen dan bijvoorbeeld een airco voor kantoren of bedrijven. Wellicht wilt u de slaapkamer koeler hebben dan de woonkamer. Hoe bepaalt u dan wat een goede airco voor thuis is? VRP Klimaat helpt u hierbij. Lees snel verder voor meer informatie.

Iedere ruimte anders koelen

Niet iedere ruimte in een woning heeft evenveel koeling nodig. U wenst verschillende temperaturen per vertrek om leven, slapen en werken zo aangenaam mogelijk te maken. De meeste mensen willen hun slaapkamer lekker fris houden, zo rond de 18°C, en de woonkamer iets warmer, bijvoorbeeld rond de 22°C. Er zijn verschillende soorten aircosystemen die aan deze behoeften voldoen.

De mobiele airco: verplaatsbaar en goedkoop

Wenst u één ruimte te koelen voor een korte periode? Dan kunt u een mobiele airco aanschaffen. Deze airco is makkelijk naar verschillende ruimtes te verplaatsen en goedkoper dan een vaste airconditioning. Toch zit er wel een aantal nadelen aan een mobiele airco voor thuis. Deze airco heeft namelijk minder vermogen. Ook zal de ruimte sneller weer opwarmen wanneer u de mobiele airco uitzet en maken ze nogal wat lawaai. Een ideale oplossing is de mobiele airco dus niet, maar het is wel een makkelijke.

Single-split airco: één ruimte koelen

Wilt u enkel de temperatuur op uw slaapkamer kunnen regelen? Of juist de temperatuur in de woonkamer? Dan kunt u de single-split airco aanschaffen. Deze airco is ideaal voor thuis, wanneer u één kamer wilt koelen.

Multi-split airco: perfecte airco voor thuis

De perfecte oplossing voor de warme, zomerse temperaturen is de multi-split airconditioning. Hiermee kunt u namelijk meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen en op de manier die u wenst. Dus wilt u de slaapkamer koeler dan de woonkamer? Dan is deze airco een geschikte keuze!

De aircosystemen van VRP Klimaat

Wij staan u graag bij met deskundig advies om een goede airco voor thuis te vinden. In ons brede assortiment aircosystemen vindt u altijd een airco die bij uw situatie past. Wilt u graag meer weten over onze airco’s? Bij vragen of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op 06-18186039 of per mail via info@vrpklimaat.nl.

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen