VRP-Klimaat

Goedkoper verwarmen: 5 tips

×
Ga terug naar het overzicht

Ben je op zoek naar manieren om je huis warm te houden zonder een fortuin uit te geven aan energiekosten? Je bent niet alleen. Met de stijgende energieprijzen is het vinden van betaalbare verwarmingsoplossingen belangrijker dan ooit. Gelukkig is er een oplossing die vaak over het hoofd wordt gezien: je airco. Ja, je leest het goed! Je airconditioning kan de oplossing zijn voor het goedkoop verwarmen van je huis. In deze blog delen we vijf slimme tips om je airco te gebruiken als goedkope verwarming.

Tip 1: stel de temperatuur slim in

Een comfortabele temperatuur hoeft niet hoog te zijn. Door de thermostaat een paar graden lager te zetten, kun je al flink besparen. Programmeer je thermostaat om de verwarming aan te passen aan je schema, zodat je niet onnodig verwarmt als je er niet bent.

Tip 2: kies voor de energiebesparende modus

Veel moderne airco’s hebben een stand die minder stroom verbruikt, de energiebesparende modus. Deze functie past de verwarming aan op de behoefte, wat zowel energie als geld bespaart. Het mooie is dat deze stand de balans vindt tussen wat behaaglijk en efficiëntie. De werking van het systeem wordt aangepast op basis van de temperatuur en grote van de ruimte. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je meer energie gebruikt dan nodig.

Tip 3: verwarm alleen waar nodig

Met een multi-split systeem kun je bepalen welke delen van je huis verwarmd worden. Dit is ideaal als je veel tijd in één kamer doorbrengt. Zo verspil je geen energie aan ruimtes die je niet gebruikt. Maar verwarm je de ruimtes die je wel gebruikt goedkoop.

Tip 4: onderhoud je airco

Een schoon en goed onderhouden systeem werkt efficiënter. Maak de filters regelmatig schoon en zorg dat het systeem goed ingesteld is. Dit bespaart niet alleen energie, maar verlengt ook de levensduur van je apparaat.

Tip 5: investeer in energiezuinige technologie

Kijk bij de aankoop van een nieuwe airco naar het energielabel. Een apparaat met een hoge energie-efficiëntie kan in het begin duurder zijn, maar op de lange termijn bespaar je op energiekosten.

Met deze vijf tips maak je van je airco een goedkope verwarmingsoplossing. Wil je meer advies over energiezuinige airco’s? Ontdek de mogelijkheden van hoogwaardige merken zoals Mitsubishi en Systemair bij VRP Klimaat. Neem contact met ons op voor deskundig advies en geniet van goedkoper verwarmen zonder in te leveren op comfort.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met VRP Klimaat via 06-18 18 60 39 of mail naar info@vrpklimaat.nl. We helpen je graag verder!  

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen